• Nu S-Au Găsit Rezultate

PRIVIND PENSIONAREA/MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "PRIVIND PENSIONAREA/MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL "

Copied!
36
0
0

Text complet

(1)

Cod Regulament: UMFVBT- MET/S/70/2021 Anexă la H.S. nr. 172/9819/19.05.2021 Modificare și completare prin H.S. nr. 383/23381/24.11.2021 Modificare și completare aprobate prin H.C.A. nr. 31/22650/16.11.2021

METODOLOGIE

PRIVIND PENSIONAREA/MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL

UNIVERSITAR ȘI/SAU ÎN CERCETARE, DUPĂ ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 65 DE ANI

ÎN CADRUL UNIVERSITĂȚII DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE ,,VICTOR BABEȘ” DIN TIMIȘOARA

Funcția, Nume și prenume Data Semnătura Elaborat:

Președintele Senatului universitar

Prof.univ.dr. Marius Craina

18.05.2021 Completare/Modificare Rector,

Prof. univ. dr. Octavian Marius Crețu

16.11.2021

Vizat Oficiul juridic

Cj. dr. Codrina Mihaela Levai

19.05.2021 19.11.2021 Vizat Comisia

permanentă a Senatului pentru revizuirea regulamentelor și a Cartei universitare

Prof. univ. dr. Mirela-Danina Muntean

19.05.2021, 19.11.2021

Data intrării în vigoare: 19.05.2021, 24.11.2021 (modificare)

Data retragerii:

(2)

CAPITOLUL I. DISPOZIȚII GENERALE

Art. 1.

Prezenta metodologie are scopul de a documenta procedura și condițiile de pensionare, respectiv de menținere a calității de titular în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (denumită în continuare UMFVBT), după împlinirea vârstei de 65 de ani și dă asigurări cu privire la existența documentației adecvate derulării activității.

Art. 2.

Prezenta metodologie a fost elaborată în baza următoarelor prevederi legale:

- Legea educației naționale, nr.1/2011 (LEN), cu modificările și completările ulterioare (numită în continuare LEN);

- Legea 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare - Legea-cadru nr. 153/2017 — privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

CAPITOLUL II. PROCEDURA DE PENSIONARE

Art. 3.

La împlinirea vârstei de 65 de ani, contractele individuale de muncă ale cadrelor didactice, indiferent de postul sau funcția ocupată, încetează de drept.

Art. 4.

Cu cel târziu o săptămână înainte de termenul prevăzut la art. 3, Direcția Resurse Umane (DRU) procedează la întocmirea documentației necesare dosarului de pensie.

Art. 5.

(1) Personalul didactic și de cercetare se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani.

(2) După pensionare, continuarea activității cadrelor didactice se poate aproba pentru activitatea didactică desfășurată în regim plata cu ora, conform art. 289, alin (3) din LEN și a Criteriile de performanță profesională stipulate în Procedura operațională: Acoperirea normelor, ocuparea și salarizarea posturilor didactice rezervate, vacante sau temporar vacante prin plata cu ora. Regimul juridic al cumulului salariului cu pensia nu se aplică cadrelor didactice care desfășoară activități didactice în regim plata cu ora, conform art. 289, alin (5) din LEN.

(3) După pensionare, conform art. 289, alin. (3) din LEN, Senatul universitar, în baza criteriilor de performanță profesională și a situației financiare a UMFVBT, poate decide continuarea activității unui cadru didactic sau de cercetare, în baza unui contract pe perioadă determinată de un an, cu posibilitatea de prelungire anuală, fără limită de vârstă.

(4) În situații excepționale, când nu pot fi acoperite normele didactice, reîncadrarea în funcția de personal

didactic a cadrelor didactice pensionate, cu menținerea drepturilor şi obligațiilor care decurg din

activitatea didactică desfășurată anterior pensionării, se poate realiza pe perioadă determinată, la

solicitarea directorului de departament, cu avizul Consiliului de Administrație și aprobarea Senatului

universitar, până la ocuparea postului didactic prin concurs, cu condiția suspendării pensiei pe durata

reîncadrării, conform art. 289, alin. (7) din LEN.

(3)

Pagina 3 din 36

CAPITOLUL III. CIRCUITUL DOCUMENTELOR ȘI DESCRIEREA PROCEDURII PRIVIND MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

Art. 6.

(1) În cazul în care UMFVBT nu poate acoperi normele cu titulari, poate hotărî menținerea calității de titular în învățământ și/sau în cercetare, pe baza evaluării anuale a performanțelor academice, conform prevederilor prezentei metodologii.

(2) Menținerea calității de titular în cadrul UMFVBT a personalului didactic care a împlinit vârsta de 65 de ani se face anual, cu menținerea drepturilor și obligațiilor care decurg din această calitate, cu aprobarea Senatului universitar, conform art. 289, alin. (6) din LEN.

(3) Menținerea calității de titular în cadrul UMFVBT, după împlinirea vârstei de 65 de ani, se acordă la cerere, cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

a) disponibilitatea resurselor financiare;

b) existența postului legal constituit în statul de funcții;

c) imposibilitatea acoperirii normelor cu titulari în cadrul disciplinei din care face parte solicitantul;

d) în acord cu strategia de dezvoltare academică a Universității;

e) îndeplinirea condițiilor legale și a criteriilor minimale specifice naționale și ale UMFVBT privind ocuparea postului de profesor universitar.

(4) Ocuparea funcțiilor de conducere obținute prin concurs sau alegeri, încetează de drept la împlinirea vârstei legale de pensionare.

Art. 7.

(1) Cadrul didactic care solicită menținerea calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani, redactează o cerere de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani, conform modelului din Anexa 1 la prezenta Metodologie.

(2) Cererea prevăzută la alin. (1) este însoțită de Curriculum vitae (CV) al solicitantului și Fișa de verificare a îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular (Anexele nr. 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 la prezenta Metodologie, după caz).

(3) Cererea prevăzută la alin. (1) este adresată conducerii Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

(4) Cererea prevăzută la alin. (1) se înregistrează la Registratura generală a UMFVBT cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea vârstei de 65 de ani, dar nu mai mult de 6 luni și se depune împreună cu CV-ul și dosarul privind îndeplinirea condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular la Direcția Secretariat General Universitate.

(5) Direcția Secretariat General Universitate va transmite directorului de departament, cu adresă de înaintare, cererea/solicitarea privind menținerea calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani, în copie.

(6) CV-ul și dosarul privind verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale

specifice privind menținerea calității de titular se păstrează la Direcția Secretariat General Universitate

până la obținerea referatului întocmit de către Directorul de Departament, spre a fi înaintate Consiliului

de Administrație și Senatului universitar, conform prevederilor prezentei metodologii.

(4)

Art. 8.

(1) După primirea cererii de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani, Directorul de departament, în termen de 7 zile lucrătoare, întocmește un referat justificativ privind îndeplinirea cumulativă de către solicitant a următoarelor condiții:

a) posibilitatea/imposibilitatea acoperirii normelor cu titulari în cadrul disciplinei din care face parte solicitantul;

b) necesitățile/nevoile reale ale disciplinei/departamentului din punct de vedere didactic;

c) calitățile didactice/științifice și de cercetare ale solicitantului.

(2) Directorul de departament emite un Referat justificativ întocmit în baza prevederilor alin. (1) și îl transmite cu adresă de înaintare Direcției Secretariat General Universitate.

Art. 9.

După primirea documentației prevăzute la art. 8, alin. (6), Secretarul Șef al Universității transmite cererea solicitantului, pentru aviz, către Direcția Resurse Umane și Direcția Financiar-Contabilă.

Art. 10.

(1) Direcția Resurse Umane analizează cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani și avizează din punctul de vedere al existenței postului legal constituit în statul de funcții.

(2) După aplicarea avizului, conform alin. (1), Direcția Resurse Umane transmite cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani Secretarului Șef al Universității.

Art. 11.

(1) Direcția Financiar - Contabilă analizează cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani și avizează din punctul de vedere disponibilității fondurilor privind plata salariului în urma aprobării menținerii calității de titular.

(2) După aplicarea avizului, conform alin. (1), Direcția Financiar-Contabilă transmite cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani Secretarului Șef al Universității.

Art. 12.

(1) După obținerea avizelor prevăzute la art. 10 și art. 11, Secretarul Șef al Universității înaintează toată documentația Rectorului pentru a fi introdusă pe ordinea de zi a Consiliului de Administrație.

(2) Consiliul de Administrație analizează cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani din următoarele puncte de vedere:

a) existența postului legal constituit în statul de funcții (aviz Direcția Resurse Umane);

b) disponibilitatea fondurilor privind plata salariului în urma aprobării menținerii calității de titular (aviz Direcția Financiar-Contabilă);

c) strategia de dezvoltare academică a UMFVBT;

d) referatul justificativ întocmit de către Directorul de departament, privind îndeplinirea de către solicitant a condițiilor prevăzute la art. 8, alin (1).

(3) După analizarea cererii de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani conform

alin. (2), Consiliul de Administrație decide prin vot secret aprobarea (aviz pozitiv) sau respingerea (aviz

negativ) a cererii.

(5)

Pagina 5 din 36

(4) În cazul unui aviz negativ conform votului secret din cadrul ședinței Consiliului de Administrație, se aplică avizul negativ pe cererea solicitantului și se transmite cererea și întreaga documentație către Direcția Resurse Umane pentru a demara procedurile privind încetarea de drept a contractului individual de muncă și de întocmire a documentației necesare dosarului de pensie.

(5) În cazul unui aviz pozitiv conform votului secret din cadrul ședinței Consiliului de Administrație, se aplică avizul pozitiv pe cererea solicitantului și se transmite cererea și dosarul solicitantului Președintelui Senatului universitar.

Art. 13.

(1) După primirea documentației prevăzute la art. 13, alin. (5), Președintele Senatului o transmite Comisiei Senatului de evaluare a performanțelor cadrelor didactice și cercetării științifice pentru verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular.

(2) Comisia Senatului de evaluare a performanțelor cadrelor didactice și cercetării științifice analizează dosarul solicitantului privind verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular, verifică îndeplinirea criteriilor și emite un aviz pozitiv sau negativ referitor la îndeplinirea criteriilor, care va fi însoțit de un referat de evaluare, semnat de toți membrii Comisiei.

(3) Avizul prevăzut la alin. (2) se aplică de către Președintele Comisiei Senatului de evaluare a performanțelor cadrelor didactice și cercetării științifice pe Anexa 2 la prezenta Metodologie, anexă pre- completată de către solicitant și împreună cu referatul de evaluare, semnat și înregistrat, se transmite Președintelui Senatului.

(4) După primirea avizului și a referatului de evaluare prevăzute la alin. (2), Președintele Senatului introduce cererea solicitantului pe ordinea de zi și supune la vot secret cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 ani.

(5) Votul secret al Senatului universitar poate avea un rezultat pozitiv sau negativ.

(6) Ședința Senatului universitar privind aprobarea sau respingerea cererii de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani poate avea loc numai în prezența a cel puțin 2/3 din numărul total de membri.

(7) Hotărârea Senatului universitar se ia cu votul secret al majorității membrilor prezenți.

(8) Dacă se constată vicii de procedură, persoana lezată într-un drept al său poate depune contestație în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea Hotărârii Senatului. Senatul analizează solicitarea și, dacă consideră contestația ca fiind întemeiată, poate dispune reluarea procedurilor în cauză.

(9) În cazul respingerii cererii conform votului secret din cadrului Senatului universitar, Președintele Senatului transmite Hotărârea de Senat și întreaga documentație către Direcția Resurse Umane pentru a demara procedurile privind încetarea de drept a contractului individual de muncă și de întocmire a documentației necesare dosarului de pensie.

(10) În cazul aprobării cererii conform votului secret din cadrului Senatului universitar, Președintele

Senatului transmite Hotărârea de Senat către Oficiul juridic pentru întocmirea deciziei de menținere a

calității de titular și întreaga documentație către Direcția Resurse Umane pentru întocmirea documentației

privind menținerea calității de titular.

(6)

CAPITOLUL IV. INTOCMIREA DOSARULUI DE MENȚINERE A CALITĂȚII DE TITULAR DUPĂ ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE 65 DE ANI

Art. 14.

(1) Cadrele didactice ale UMFVBT, indiferent de postul sau de funcția pe care o ocupă, pot solicita menținerea calității de titular în cadrul UMFVBT după împlinirea vârstei de 65 de ani.

(2) Cererea menționată la alin. (1) se redactează conform modelului din Anexa 1.

(3) Cererea este însoțită de CV-ul solicitantului și Dosarul privind verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular.

(4) Curriculum vitae trebuie semnat pe fiecare pagină de către solicitant și include:

a) informații despre studiile efectuate și diplomele obținute;

b) informații despre experiența profesională și locurile de muncă relevante;

c) informații despre proiectele de cercetare-dezvoltare la care candidatul a participat în calitate de membru, responsabil de partener și director/manager, indicându-se pentru fiecare sursa de finanțare, volumul finanțării și principalele publicații sau brevete rezultate;

d) informații despre premii, brevete sau alte elemente de recunoaștere a prestigiului profesional/științific al candidatului.

e) lista completă de lucrări a solicitantului.

(5) Dosarul privind verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular cuprinde:

a) Fișa de verificare a îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular;

b) Lucrările/dovezile in extenso aferente informațiilor completate în Fișa de verificare (inclusiv documentele și actele de studii).

(6) Fișa de verificare a îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular conține descrierea condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular.

(7) Cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani, CV-ul și Dosarul privind verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular se depun în format letric și în format electronic scanat pe un Stick USB la Registratura generală a universității conform prevederilor prezentei metodologii.

CAPITOLUL V. DISPOZIȚII FINALE

Art. 15.

Emiterea unui aviz negativ la nivelul Consiliul de Administrație și a Senatului universitar incumbă încetarea de drept a contractului individual de muncă la împlinirea vârstei de 65 de ani și întocmirea documentației necesare dosarului de pensie de către Direcția Resurse Umane.

Art. 16.

(1) Emiterea unui aviz pozitiv referitor la menținerea activității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani are următoarele consecințe:

a) contractul individual de muncă al solicitantului, încheiat pe perioadă nedeterminată se continuă pe o

perioadă de un an (12 luni), cu posibilitate anuală de prelungire;

(7)

Pagina 7 din 36

b) solicitantul își păstrează calitatea de titular în învățământul și/sau cercetare, potrivit prevederilor prezentei metodologii, cu menținerea drepturilor și obligațiilor care decurg din această calitate.

(2) După emiterea Hotărârii Senatului universitar privind aprobarea menținerii calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani și după emiterea de către Oficiul Juridic a deciziei de menținere a calității de titular, Direcția Resurse Umane întocmește un act adițional la contractul individual de muncă cu următoarele elemente:

a) perioada de continuare a contractului individual de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată;

b) prevederea menținerii calității de titular în cadrul UMFVBT;

c) perioada/durata menținerii calității de titular.

Art. 17.

(1) În cazul în care solicitantul cererii de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani este Directorul de Departament, referatul justificativ va fi întocmit de către Decanul Facultății.

(2) În cazul în care solicitantul cererii de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani este un membru al Consiliului de Administrație, acesta se abține de la toată procedura de avizare a cererii, inclusiv de la procedura de vot secret.

(3) În cazul în care solicitantul cererii de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani este un membru al Senatului universitar, acesta se abține de la toată procedura de aprobare a cererii, inclusiv de la procedura de vot secret.

Art. 18.

Orice altă prevedere contrară prezentei Metodologii este nulă de drept.

Art. 19.

Anexe:

Anexa 1 – Cererea de menținere a calității de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani

Anexa 2 – Fișa de verificare a îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular

Art. 20.

Prezenta metodologie a fost aprobată în ședința Senatului universitar din data de 19.05.2021, modificată în ședința Senatului universitar din data de 24.11.2021.

PREȘEDINTELE SENATULUI UNIVERSITAR,

Prof. univ. dr. Marius Craina

Semnătura olografă este aplicată pe varianta originală a documentului care se păstrează în arhiva Senatului universitar.

Prezentul act are aceeași forță juridică ca și documentul original.

(8)

Anexa nr. 1

Aviz Aprobat Senatul universitar

(favorabil / nefavorabil) prin HS nr.

Consiliul de Administrație

Aviz Aviz

(favorabil / nefavorabil) (favorabil / nefavorabil)

Directia Resurse Umane Direcția Financiar Contabilă

Către,

CONDUCEREA UNIVERSITĂȚII DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE „VICTOR BABEȘ ” DIN TIMIȘOARA

Subsemnatul / subsemnata

_______________________________________________,

născut/ă la data de __________, posesor al/posesoare a BI/CI seria _____, nr.

__________, eliberat de la data de___________,

CNP_______________________________, având funcția de _________________, în cadrul Departamentului _______________________, Facultatea de ______________________, prin prezenta vă solicit să-mi aprobați menținerea calități de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Anexez la prezenta următoarele:

- CV-ul

- Dosarul privind verificarea îndeplinirii condițiilor minime legale și a standardelor minimale specifice privind menținerea calității de titular

Vă mulțumesc!

Data: ____________________ Nume și semnătură,

___________________________

(9)

Pagina 9 din 36

Anexa nr. 2.1

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE „VICTOR BABEŞ”

DIN TIMIŞOARA

Dosarul privind verificarea îndeplinirii criteriilor minimale specifice naționale și ale UMFVBT privind menținerea calității de titular

DOMENIILE: MEDICINĂ, FARMACIE

SOLICITANT:

Nume și prenume: __________________________________________

Grad didactic: _____________________________________________

Facultatea: ____________________________________________

Departamentul: _________________________________________

Disciplina: _____________________________________________

(10)

Partea I

DESCRIEREA CONDIȚIILOR MINIME LEGALE ȘI A STANDARDELOR SPECIFICE MINIMALE PENTRU MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

Condiții minime legale Standarde minime specifice

a) deținerea diplomei de doctor în științe;

b) deținerea titlului de medic/farmacist primar în specialitatea postului scos la concurs pentru disciplinele care au corespondent în Nomenclatorul de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice al

Ministerului Sănătății (cu excepția posturilor de la disciplinele care nu au corespondent în rețeaua Ministerului Sănătății și cele de la disciplinele preclinice)

c) deținerea calității de conducător de doctorat/atestatului de abilitare;

d) deținerea diplomei de absolvire a modulului de pregătire psiho-pedagogică nivelul II;

a) 10 articole ISI în calitate de autor principal.

b) 5 articole ISI în calitate de coautor.

c) Index Hirsch 6.

d) Factor cumulat de impact autor principal (FCIAP) 10.

Note asupra metodei de calcul:

1. Va fi luat în considerare indexul Hirsch calculat utilizând ISI Web of Science, Core Collection, Thomson Reuters pentru întreaga carieră a candidatului ("all years").

2. O revistă cotată ISI este o revistă pentru care Thomson Reuters calculează și publică factorul de impact în "Journal Citation Reports".

3. Autorul sau autorii principali ai unei publicații se consideră a fi oricare dintre următorii:

a. primul autor

b. autorul corespondent

c. alți autori, a căror contribuție este indicată explicit în cadrul publicației a fi egală cu contribuția primului autor sau a autorului corespondent

d. ultimul autor.

4. Factorul cumulat de impact va fi calculat pentru articolele la care candidatul este autor principal (FCIAP). FCIAP = suma factorilor de impact ai articolelor publicate de autor în calitate de autor principal în reviste cotate ISI.

5. În analiză vor fi incluse articolele originale și reviews. În cazul publicațiilor în reviste cu factor de impact mai mare decât 3, pot fi luate în considerare și alte tipuri de publicații în extenso (cu excepția rezumatelor).

Nu sunt acceptate rezumatele, recenziile altor publicații, materialele editoriale sau scrisorile către editor, corecțiile.

Nu sunt admise adeverințe sau certificările din partea editorului că un articol a fost acceptat pentru publicare.

Partea a II-a

CERTIFICAREA CONDIȚIILOR MINIME LEGALE ȘI STANDARDELOR SPECIFICE

MINIMALE NECESARE ȘI OBLIGATORII PENTRU MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

I. Condiții minime legale

Nr. Documentul Deținere

DA NU

1. deținerea diplomei de doctor în științe;

2. deținerea titlului de medic/farmacist specialist sau a unui titlu medical/farmaceutic superior în specialitatea postului (dacă este cazul);

3. deținerea calității de conducător de doctorat/atestatului de abilitare;

II. Standarde minime specifice

(11)

Pagina 11 din 36 II.1. Minimum 10 articole ISI în calitate de autor principal . Se completează toate articolele ISI în calitate de autor principal care dovedesc îndeplinirea criteriului FCIAP.

Nr. Autori Titlu articol Revista,

An, Vol., Nr. Pag. ** Factor de

impact*** Afilierea autorului trecută în articol 1.*

2.*

3.*

4.*

5.*

6.*

7.*

8.*

9.*

10.*

...n

II.2. Minimum 5 articole ISI în calitate de coautor

Nr. Autori Titlu articol Revista,

An, Vol., Nr. Pag. ** Factor de

impact*** Afilierea autorului trecută în articol 1.*

2.*

3.*

4.*

5.*

...n

II.3. Indexul HIRSCH – minimum 6 Index Hirsch

II.4. Factor cumulat de impact autor principal (FCIAP) – minimum 10 Factor cumulat de impact autor principal (FCIAP)

* Dacă articolul este apărut numai în formă electronică se va trece DOI.

** Se ia în considerare FI al anului în care a fost publicat articolul.

Se vor anexa în capitol distinct copii ale acestor articole, însoţite de coperta revistei şi/sau a site-ului electronic.

Nu sunt acceptate rezumatele, recenziile altor publicații, materialele editoriale sau scrisorile către editor, corecțiile.

Nu sunt admise adeverințe sau certificările din partea editorului că un articol a fost acceptat pentru publicare.

Solicitant:

NUME PRENUME

Semnătura ________________________________

Note asupra metodei de calcul:

1. Va fi luat în considerare indexul Hirsch calculat utilizând ISI Web of Science, Core Collection, Thomson Reuters pentru întreaga carieră a candidatului ("all years").

2. O revistă cotată ISI este o revistă pentru care Thomson Reuters calculează și publică factorul de impact în "Journal Citation Reports".

3. Autorul sau autorii principali ai unei publicații se consideră a fi oricare dintre următorii:

a. primul autor b. autorul corespondent

c. alți autori, a căror contribuție este indicată explicit în cadrul publicației a fi egală cu contribuția primului autor sau a autorului corespondent d. ultimul autor.

4. Factorul cumulat de impact va fi calculat pentru articolele la care candidatul este autor principal (FCIAP). FCIAP = suma factorilor de impact ai articolelor publicate de autor în calitate de autor principal în reviste cotate ISI.

5. În analiză vor fi incluse articolele originale și reviews. În cazul publicațiilor în reviste cu factor de impact mai mare decât 3, pot fi luate în considerare și alte tipuri de publicații în extenso (cu excepția rezumatelor).

(12)

Verificat îndeplinirea standardelor minimale necesare și obligatorii pentru menținerea calității de titular

AVIZ

POZITIV NEGATIV

Comisia Senatului de evaluare a performanțelor cadrelor didactice și cercetării științifice, prin

Președinte: Prof.univ.dr. ______________________________ Semnătura,

(13)

Pagina 13 din 36

Anexa nr. 2.2

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE „VICTOR BABEŞ”

DIN TIMIŞOARA

Dosarul privind verificarea îndeplinirii criteriilor minimale specifice naționale și ale UMFVBT privind menținerea calității de titular

DOMENIUL: MEDICINĂ DENTARĂ

SOLICITANT:

Nume și prenume: __________________________________________

Grad didactic: _____________________________________________

Facultatea: ____________________________________________

Departamentul: _________________________________________

Disciplina: _____________________________________________

(14)

Partea I

DESCRIEREA CONDIȚIILOR MINIME LEGALE ȘI A STANDARDELOR SPECIFICE MINIMALE PENTRU MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

Condiții minime legale Standarde minime specifice

a) deținerea diplomei de doctor în științe;

b) deținerea titlului de medic/farmacist primar în specialitatea postului scos la concurs pentru disciplinele care au corespondent în Nomenclatorul de specialități medicale, medico-dentare și farmaceutice al

Ministerului Sănătății (cu excepția posturilor de la disciplinele care nu au corespondent în rețeaua Ministerului Sănătății și cele de la disciplinele preclinice)

c) deținerea calității de conducător de doctorat/atestatului de abilitare;

d) deținerea diplomei de absolvire a modulului de pregătire psiho-pedagogică nivelul II;

a) 8 articole ISI in extenso în domeniul postului pentru care candidează, respectiv în reviste medico-dentare sau medicale cu factor de impact minim de 0,3, în calitate de autor principal, publicate de la ultima promovare sau, pentru cei care nu provin din învăţământul superior, în ultimii 5 ani.

b) minimum 20 articole BDI in extenso în calitate de autor principal sau autor corespondent, în domeniul postului pentru care candidează, respectiv în reviste medico-dentare sau medicale, publicate de la ultima promovare, sau, pentru cei care nu provin din învăţământul superior, în ultimii 5 ani.

c) se pot echivala articolele ISI, altele decât cele 8 menţionate anterior, astfel: 1 articol ISI = 3 articole în reviste medico-dentare sau medicale indexate BSI, dar nu şi invers!

Nu sunt acceptate rezumatele, recenziile altor publicații, materialele editoriale sau scrisorile către editor, corecțiile.

Nu sunt admise adeverințe sau certificările din partea editorului că un articol a fost acceptat pentru publicare.

Partea a II-a

CERTIFICAREA CONDIȚIILOR MINIME LEGALE ȘI STANDARDELOR SPECIFICE MINIMALE NECESARE ȘI OBLIGATORII PENTRU MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

I. Condiții minime legale

Nr. Documentul Deținere

DA NU

1. deținerea diplomei de doctor în științe;

2. deținerea titlului de medic/farmacist specialist sau a unui titlu medical/farmaceutic superior în specialitatea postului (dacă este cazul);

3. deținerea calității de conducător de doctorat/atestatului de abilitare;

II. Standarde minime specifice

II.1. Minimum 8 articole ISI in extenso în domeniul postului pentru care candidează, respectiv în reviste medico-dentare sau medicale cu factor de impact minim de 0,3, în calitate de autor principal, publicate de la ultima promovare sau, pentru cei care nu provin din învățământul superior, în ultimii 5 ani.

Nr. Autori Titlu articol Revista,

An, Vol., Nr. Pag. **

Factor de impact***

Afilierea autorului trecută în articol 1.*

2.*

3.*

4.*

5.*

6.*

(15)

Pagina 15 din 36 7.*

8.*

...n

II.2. Minimum 20 articole BDI in extenso în calitate de autor principal sau autor corespondent, în domeniul postului pentru care candidează, respectiv în reviste medico-dentare sau medicale, publicate de la ultima promovare, sau, pentru cei care nu provin din învățământul superior, în ultimii 5 ani

Nr. Autori Titlu articol Revista,

An, Vol., Nr. Pag. ** Factor de

impact*** Afilierea autorului trecută în articol 1.*

2.*

3.*

4.*

5.*

6.*

7.*

8.*

9.*

10.*

11.*

12.*

13.*

14.*

15.*

16.*

17.*

18.*

19.*

20.*

...n

* Dacă articolul este apărut numai în formă electronică se va trece DOI.

** Se ia în considerare FI al anului în care a fost publicat articolul.

*** ) se pot echivala articolele ISI, altele decât cele 8 menționate anterior, astfel: 1 articol ISI = 3 articole în reviste medico-dentare sau medicale indexate BSI, dar nu și invers!

**** un articol poate fi trecut o singură dată, la o singură categorie

Se vor anexa în capitol distinct copii ale acestor articole, însoțite de coperta revistei și/sau a site-ului electronic.

Nu sunt acceptate rezumatele, recenziile altor publicații, materialele editoriale sau scrisorile către editor, corecțiile.

Nu sunt admise adeverințe sau certificările din partea editorului că un articol a fost acceptat pentru publicare.

Solicitant:

NUME PRENUME

Semnătura ________________________________

Note asupra metodei de calcul:

1. Va fi luat în considerare indexul Hirsch calculat utilizând ISI Web of Science, Core Collection, Thomson Reuters pentru întreaga carieră a candidatului ("all years").

2. O revistă cotată ISI este o revistă pentru care Thomson Reuters calculează și publică factorul de impact în "Journal Citation Reports".

3. Autorul sau autorii principali ai unei publicații se consideră a fi oricare dintre următorii:

a. primul autor b. autorul corespondent

c. alți autori, a căror contribuție este indicată explicit în cadrul publicației a fi egală cu contribuția primului autor sau a autorului corespondent d. ultimul autor.

4. Factorul cumulat de impact va fi calculat pentru articolele la care candidatul este autor principal (FCIAP). FCIAP = suma factorilor de impact ai articolelor publicate de autor în calitate de autor principal în reviste cotate ISI.

5. În analiză vor fi incluse articolele originale și reviews. În cazul publicațiilor în reviste cu factor de impact mai mare decât 3, pot fi luate în considerare și alte tipuri de publicații în extenso (cu excepția rezumatelor).

(16)

Verificat îndeplinirea standardelor minimale necesare și obligatorii pentru menținerea calității de titular

AVIZ

POZITIV NEGATIV

Comisia Senatului de evaluare a performanțelor cadrelor didactice și cercetării științifice, prin

Președinte: Prof.univ.dr. ______________________________ Semnătura,

(17)

Pagina 17 din 36

Anexa nr. 2.3

UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE „VICTOR BABEŞ” DIN TIMIŞOARA

Dosarul privind verificarea îndeplinirii criteriilor minimale specifice naționale și ale UMFVBT privind menținerea calității de titular

DOMENIUL: EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT

SOLICITANT:

Nume și prenume: __________________________________________

Grad didactic: _____________________________________________

Facultatea: ____________________________________________

Departamentul: _________________________________________

Disciplina: _____________________________________________

(18)

Partea I

DESCRIEREA CONDIȚIILOR MINIME LEGALE ȘI A STANDARDELOR SPECIFICE MINIMALE PENTRU MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

Definiții, condiții, proceduri

Se iau în considerare numai realizările științifice, respectiv elementele de vizibilitate și impact relevante pentru domeniul științei sportului și al educației fizice sau în domenii de graniță cu acestea.

O publicație se încadrează la un singur indicator, luând în considerare încadrarea cea mai favorabilă candidatului.

Bazele de date internaționale (BDI) recunoscute sunt Web of Science (WoS) (cunoscută anterior ca ISI), Scopus, PsycInfo, ERIC, PubMed / Medline, ERIH Plus / ERIH Int 1 - ERIH Int 2, DOAJ, Ebsco (Academic Search Premiere, SPORTDiscuss, etc.), ProQuest, ScienceDirect, SpringerLink, Wiley Online Library, Sage, Ovid / Informa, Educational Research Abstracts Online, HEDBIB, CrossRef sau JSTOR.

Conferințele internaționale sunt manifestări științifice care îndeplinesc cumulativ cel puțin patru dintre următoarele criterii: (a) conferința este organizată sau co-organizată de către o asociație sau o instituție științifică / profesională internațională; (b) peste 50% dintre membrii incluși în comitetul științific au afiliere instituțională în străinătate; (c) programul științific, precum și proceedings-urile sau rezumatele sunt publicate în format tipărit sau electronic într-o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, germană sau spaniolă); (d) lucrările conferinței sunt desfășurate exclusiv într-o limbă străină de circulație internațională; (e) peste 50% dintre participanții cu lucrări înscrise în programul științific al conferinței au afiliere instituțională în străinătate. Conferințele care nu îndeplinesc criteriile minimale pentru a fi încadrate astfel vor avea statutul de conferințe naționale.

Conferințele sau publicațiile BDI se referă la acele manifestări științifice, respectiv publicații, indexate într- una sau mai multe baze de date internaționale recunoscute prin prezentele standarde.

Cărțile, capitolele de carte sau volumele colective ale conferințelor sunt clasificate în categoria A1 (publicații apărute la edituri de prestigiu internațional), categoria A2 (publicații apărute la edituri cu prestigiu recunoscut) sau categoria B (publicații apărute la alte edituri recunoscute). Publicațiile indexate WorldCat în Karlsruhe Virtual Catalog KVK (http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk_en.html) sunt clasificate A1 dacă se regăsesc în cel puțin 25 de biblioteci ale unor instituții de învățământ superior din celelalte state membre ale Uniunii Europene sau din statele membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Publicațiile indexate A2 sau B sunt cele care fie au apărut la una dintre editurile menționate în tabelul următor, fie beneficiază de îndeplinirea condițiilor din ruta complementară. Conform acestei rute, o carte / capitol de carte / volum este inclusă în categoria A2 dacă îndeplinește minimum două criterii, respectiv în categoria B dacă îndeplinește cel puțin un criteriu dintre următoarele: (a) editura la care a apărut publicația are cel puțin o colecție relevantă pentru domeniul fundamental analizat, cu cel puțin 10 cărți științifice publicate în domeniu în ultimii cinci ani de zile; (b) publicația analizată este disponibilă în cel puțin 5 biblioteci ale unor instituții de învățământ superior din celelalte state membre ale Uniunii Europene sau din statele membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, indexate în Karlsruhe Virtual Catalog KVK (http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk_en.html); (c) publicația analizată a apărut în cel puțin 800 de exemplare tipărite sau în cel puțin 500 de exemplare tipărite, în cazul în care poate fi achiziționată și în format digital; (d) lucrarea a acumulat cel puțin 5 citări în publicații indexate Web of Science. Publicațiile apărute la edituri clasificate pot primi un punctaj corespunzător unei categorii superiore dacă îndeplinesc criteriile specificate prin ruta complementară pentru acel nivel de clasificare. Publicațiile care nu îndeplinesc criteriile minime pentru a fi clasificate nu se punctează. Publicațiile apărute în ediții multiple pot fi punctate individual în situația în care sunt identificate modificări / revizuiri pe un număr semnificativ de pagini. De asemenea, publicațiile cu titluri diferite, dar cu un conținut similar, pot fi luate în considerare o singură dată. În aceste cazuri decizia privitoare la punctajul acordat aparține membrilor comisiilor de concurs / abilitare.

Edituri A2: Presa Universitară Clujeană, Editura Riso Print (Cluj-Napoca), Editura Universitaria (Craiova);

Editura Polirom (Iași), Editura Galați University Press; Editura Universității Transilvania (Brașov); Editura Discobolul (București), Editura Universității din Pitești, Editura Ovidius University Press (Constanța)

(19)

Pagina 19 din 36

Edituri B: Editura Academiei Române, Editura Trei, Editura Universității din București, Editura Bren, Editura Printech, Editura Morosan, Editura CD Press, Editura Fest, Editura Didactică și Pedagogică RA (București);

Editura Universității A.I.Cuza, Editura Pim (Iași); Editura Universității din Oradea; Editura Universității de Vest (Timișoara), Editura Victor Babeș (Timișoara)

* * Categorizarea editurilor se va actualiza anual.

Rapoartele de analiză de politici / strategii educaționale sunt clasificate în rapoarte internaționale și rapoarte cu relevanță națională. Rapoartele internaționale îndeplinesc cumulativ următoarele trei criterii: (a) raportul este redactat la solicitarea unei organizații internaționale de prestigiu, fiind prezentat sub sigla acelei organizații (de exemplu UNICEF, UNESCO, Banca Mondială, OECD, Comisia Europeană sau agenții ale acesteia, OMS etc.); (b) raportul este redactat integral într-o limbă străină de circulație internațională; (c) analiza efectuată asupra problemei investigate este relevantă internațional (de exemplu, sunt prezentate comparații interțări). Rapoartele naționale îndeplinesc cumulativ două criterii: (a) raportul este redactat la solicitarea unei organizații cu prestigiu național, fiind prezentat sub sigla acelei organizații (de exemplu Ministerul Educației, Organizația Salvați Copiii etc.), (b) analiza efectuată asupra problemei investigate este relevantă național (de exemplu, sunt prezentate comparații la nivelul regiunilor de dezvoltare sau există evidențe ale utilizării la nivelul politicilor publice).

Granturile luate în considerare în aceste standarde se referă la acele contracte de acordare a unei asistențe financiare, obținute în urma unei competiții de proiecte, a căror valoare nominală este de cel puțin 25.000 de euro sau echivalentul acestei sume în lei sau o altă valută. Granturile sunt clasificate, la rândul lor: (i) după tipul competiției (internaționale vs. naționale); (ii) după obiectul principal al finanțării – (a) cercetare cu relevanță publică largă, granturi finanțate, de regulă, de către agenții publice ce au drept scop finanțarea cercetării fundamentale sau a sectorului CDI (cercetare – dezvoltare – inovare) (de exemplu, UEFISCDI etc.); (b) cercetare cu relevanță specifică cum ar fi în granturi acordate de către companii orientate spre profit, asociații non-guvernamentale, fundații etc.; (c) proiecte de dezvoltare instituțională (de exemplu, oferirea de servicii unor beneficiari cuprinși într-un grup țintă). Prin excepție, nu se aplică plafonul financiar pentru granturile de cercetare cu relevanță publică largă, finanțate prin competiții naționale anterioare PN II (Planului Național de Cercetare Dezvoltare Inovare). Membrii comisiei de concurs / abilitare pot decide încadrarea unor granturi de dezvoltare instituțională în cele de cercetare, dacă se face dovada desfășurării unor activități consistente de cercetare prin intermediul grantului respectiv.

Autor principal se referă la oricare dintre următoarele patru tipuri de autorat: (a) autor unic; (b) primul autor menționat în publicație; (c) autorul corespondent menționat în publicație; (d) situația în care se precizează explicit în cadrul publicației că toți autorii au o contribuție egală la realizarea publicației. În cazul domeniului educație fizică și sport și ultimul autor menționat poate avea statutul de autor principal.

Co-autor se referă la orice alt caz decât cele menționate anterior (de exemplu, al doilea autor într-un articol, fără ca acesta să fie autor corespondent sau să se precizeze că toți autorii au o contribuție egală).

n indică numărul de autori ai unei publicații.

Pentru o serie de indicatori (cărți, rapoarte de analiză, conferințe, granturi etc.) se va aplica un coeficient de multiplicare m acolo unde formula de calcul include acest coeficient. Valorile lui m sunt:

m = 3, în cazul în care indicatorul punctat are o relevanță internațională certă (reviste indexate Web of Science; volume apărute în edituri clasificate A1; conferințe internaționale; granturi de cercetare cu relevanță publică largă obținute prin competiție internațională; rapoarte internaționale de analiză etc.);

m = 1, în cazul în care indicatorul punctat are o relevanță națională - impact și prestigiu la nivel național (volume apărute în edituri clasificate A2; conferințe naționale; reviste indexate în două BDI recunoscute, altele decât WoS; granturi de cercetare cu relevanță publică largă obținute prin competiție națională; rapoarte naționale de analiză etc.);

m = 0,5, în cazul în care indicatorul punctat are o relevanță națională secundară (volume apărute în edituri clasificate B; reviste indexate într-o singură BDI recunoscută, alta decât WoS etc.)

Se stabilește un prag p de relevanță pentru factorul de impact (IF) al revistelor luate în considerare pentru indicatorii I1, I2, I5 și I6, care are următoarele valori:

(20)

p = 0.10 pentru domeniul Educație Fizică și Sport.

Contribuțiile autorului în reviste indexate Web of Science se iau în considerare doar din momentul publicării lor în Web of Science. Se va lua în considerare IF valabil la data publicării articolului în WoS.

Standardele minimale sunt grupate în două arii: realizări științifice, respectiv vizibilitate și impact. În cadrul realizărilor științifice, indicatorii principali sunt menționați diferențiat pentru a distinge între contribuțiile semnificative ca autor principal și contribuțiile semnificative realizate în calitate de co-autor.

Fiecare arie are indicatori și punctaje specifice, reflectate în mai multe criterii de atins, cu mențiunea că toate aceste criterii trebuie îndeplinite cumulativ pentru a considera că persoana evaluată îndeplinește standardele minimale pentru poziția raportată.

A. Realizari stiintifice

Ind Denumirea indicatorului Punctaj Unitatea

de masura Realizari stiintifice semnificative in calitate de autor principal

I1

Contribuții in extenso de tip article sau review, publicate în reviste indexate în Web of Science (ISI), al căror IF este mai mare sau egal cu p, realizate în calitate de autor principal.

3 + (3 x

IF) Articol

I2

Contribuții in extenso de tip article sau review, publicate în reviste indexate în Web of Science (ISI), al căror IF este mai mic decât p sau în reviste neindexate Web of Science (IF = 0), dar indexate în cel puțin două baze de date internaționale recunoscute, din care în cel puțin una se regăsește în format in extenso (full-text), realizate în calitate de autor principal.

3+IF Articol

I3 Cărți publicate în calitate de autor principal în edituri clasificate A1 sau A2 (m A1 = 3;

m A2 = 1). 12xm Carte

I4 Capitole în cărți publicate în calitate de autor principal în edituri clasificate A1 sau A2

(m A1 = 3; m A2 = 1) 3xm Capitol

Realizari stiintifice semnifictive in calitate de co-autor

I5 Contribuții in extenso de tip article sau review, publicate în reviste indexate în Web of Science (ISI), al căror IF este mai mare sau egal cu p, realizate în calitate de co-autor

3 + [(3 x

IF) /n] Articol

I6

Contribuții in extenso de tip article sau review, publicate în reviste indexate în Web of Science (ISI), al căror IF este mai mic decât p sau în reviste neindexate Web of Science (IF = 0), dar indexate în cel puțin două baze de date internaționale recunoscute, din care în cel puțin una se regăsește în format in extenso (full-text), realizate în calitate de co- autor

(3 + IF)

/ n Articol

I7 Cărți publicate în calitate de co-autor în edituri clasificate A1 sau A2 (m A1 = 3; m A2

= 1) 12 x m/n Carte

I8 Capitole în cărți publicate în calitate de co-autor în edituri clasificate A1 sau A2 (m A1

= 3; m A2 = 1) 3xm/n Capitol

Alte realizari stiintifice

I9

Lucrări in extenso (tip proceedings) indexate WoS sau altă BDI recunoscută, realizate în calitate de autor principal, publicate în volumele unor conferințe internaționale, cu relevanță pentru domeniul de abilitare, disponibile în format full-text în cel puțin o BDI (în cazul I9 și I10 se pot puncta cumulat cel mult două contribuții / ediție conferință)

1 Lucrare

I10

Lucrări in extenso (tip proceedings) indexate WoS sau altă BDI recunoscută, realizate în calitate de co-autor, publicate în volumele unor conferințe internaționale, cu relevanță pentru domeniul de abilitare, disponibile în format full-text în cel puțin o BDI.

1/n Lucrare

(21)

Pagina 21 din 36 I11

Alte articole in extenso publicate în calitate de autor / co-autor în reviste științifice, cu condiția ca revistele să fie indexate la nivel de rezumat în cel puțin o bază de date internațională recunoscută.

1/n Articol

I12 Cărți publicate în calitate de autor / co-autor în edituri clasificate de tip B (m B = 0,5) 12xm/n Carte I13 Capitole în cărți publicate în calitate de autor / co-autor în edituri clasificate de tip B (m

B = 0,5) 3xm/n Capitol

I14

Autor / co-autor rapoarte de analiză de politici/strategii educaționale 14.1 rapoarte internaționale (m = 3);

14.2 rapoarte naționale (m = 1)

8xm/n Raport

I15

Brevete de invenție / drepturi de autor / mărci înregistrate OSIM/ORDA, ca urmare a unui demers de inovare științifică în vederea elaborării de materiale curriculare, teste psihologice sau educaționale, teste motrice / funcționale, softuri specializate etc.

3/n

Brevet/

drept de autor

A 2. Vizibilitate și impact științific

Ind Denumire indicator Punctaj Unitate de

masura I16 Citări ale publicațiilor candidatului în lucrări indexate Web of Science (autocitările sunt

excluse) 0.5 Citare

I17

Alte citări ale publicațiilor candidatului (autocitările sunt excluse) I17.1 Disponibile în lucrări clasificate A1 (m = 3)

I17.2. Disponibile în lucrări clasificate A2 sau în baza de date Scopus (altele decât cele deja incluse la I16) (m = 1)

I17.3. Disponibile în lucrări clasificate B sau în alte surse academice identificabile prin Google Scholar (altele decât cele deja incluse) (m = 0.5)

m/10 Citare

I18 Keynote speaker (comunicare științifică în plen) la conferințe internaționale (m = 3) /

naționale (m = 1) 2xm Conferinta

I19

Membru în comitetul științific (A) / Referent științific pentru evaluarea și selecția lucrărilor unei conferințe (B) / Membru în comitetul de organizare (C) / Coordonator simpozion (Chair)

(D) (se punctează o singură calitate / conferință) 19.1 Conferințe internaționale (m = 3)

19.2 Conferințe naționale (m = 1)

1xm Conferinta

I20 Președinte sau membru în comitetul executiv al unei asociații profesionale internaționale

(m = 3) sau naționale (m = 1) 2xm Asociatie

I21

Premii și distincții

I21.1. Premii pentru activitatea științifică oferite de către instituții sau asociații științifice / profesionale internaționale (m = 3) sau naționale de prestigiu (CNCS, etc.) (m = 1) (nu sunt incluse granturile de deplasare sau premierea articolelor din zona roșie, galbenă etc.)

I21.2. Obținerea în activitate a unor rezultate de prestigiu privind promovarea țării și a învățământului românesc (de exemplu distincțiile, medaliile primite de către sportivi, antrenori, alți specialiști pentru rezultate la JO, CM, CE etc., oferite de Președinția României, MENCS, MTS etc.)

4xm Premiu

I22 Coordonator al unei colecții de carte 6 Colectie

I23 Carte coordonată relevantă pentru domeniu (m A1 = 3; m A2 = 1; m B = 0.5) 8xm/n Carte

I24

Redactor șef / editor sau membru în comitetul editorial al unei reviste cu comitet științific și peer-review

I24.1. Revistă indexată Web of Science (m = 3) I24.2. Revistă indexată în cel puțin două BDI (m = 1) I24.3 Revistă indexată într-un BDI (m = 0.5)

4xm Revista

(22)

I25

Referent științific ad hoc pentru reviste cu comitet științific și peerreview I25.1. Revistă indexată Web of Science

I25.2. Revistă indexată BDI (alta decât WoS)

0.3/0.2 Articol

I26

Profesor asociat / visiting scholar pentru o durată de cel puțin o lună de zile / susținerea unei conferințe sau prelegeri în fața cadrelor didactice sau a doctoranzilor (se punctează un singur aspect per universitate; nu sunt incluse aici schimburile Erasmus)

26.1 la o universitate din TOP 500 conform clasamentului URAP (m = 3)

26.2 la o universitate din afara topului 500 URAP, ca urmare a unei invitații nominale din partea instituției gazdă (m = 1)

26.3 profesor invitat / lector al federațiilor internaționale pe ramură de sport / Academiei Olimpice a CIO / Asociații profesionale internaționale (m = 1) / federațiilor naționale pe ramură de sport sau Academiei Olimpice a COSR (m = 0,5).

0.5xm Institutie/

invitatie

I27

Director al unui grant finanțat / instituția coordonată

I27.1 Director grant de cercetare cu relevanță publică largă obținut prin competiție internațională, acordat de către o agenție / instituție internațională (m = 3)

I27.2. A. Director grant de cercetare cu relevanță publică largă obținut prin competiție națională / B. Coordonator echipă România pentru un grant de cercetare cu relevanță publică largă, obținut prin competiție internațională (m = 1)

I27.3. A. Director sau coordonator partener al unui grant de dezvoltare instituțională (de exemplu tip POSDRU, Erasmus +

etc.) /

B. Director sau coordonator partener al unui grant de cercetare cu relevanță specifică (de exemplu finanțat de către o companie), obținut prin competiție națională sau internațională / C. Coordonator partener pentru un grant de cercetare cu relevanță publică largă, obținut prin competiție națională (m = 0.5)

9xm Grant

I28

Membru în echipa unui grant finanțat / instituția coordonată

I28.1 Membru în echipa unui grant de cercetare cu relevanță publică largă obținut prin competiție internațională sau națională (m = 1)

I28.2. Membru în echipa unui grant de cercetare cu relevanță specifică sau a unui grant de dezvoltare instituțională obținut prin competiție internațională sau națională (m = 0,5)

3xm Grant

I29

Activitate de mentorat / îndrumare

29.1. Conducător științific / membru în comisia de îndrumare sau de evaluare a tezelor de doctorat (punctajul total la 29.1 este plafonat la maximum 10 puncte)

29.2. Mentor cu rol oficial de îndrumare a unor cercetători postdoctorali.

1/0.5 1

Doctorand Indrumat

I30

30.1. Inițierea sau coordonarea unor programe de studii universitare sau post-universitare 30.2. Introducerea unor discipline noi în planul de învățământ

2 0.5

Program Disciplina I31 Coordonarea unui centru sau laborator de cercetare, recunoscut de către Senatul

Universității sau Consiliul Științific al Institutului de cercetare 2 Centru I32 Evaluator proiecte / membru în Panel în competiții internaționale (m = 3) / naționale (m

= 1) de granturi de cercetare 1xm Editie/

competitie

I33

Membru în grupul de experți

33.1. Comisii / consilii științifice sau organisme internaționale

(de exemplu UNESCO, UNICEF, CIO, Federații internaționale pe ramuri de sport etc.) (m = 3)

33.2. Comisii / consilii științifice sau organisme naționale (CNATDCU, CNCS, ANCS, ARACIS sau alt grup de lucru consultativ / de lucru la nivelul MENCS sau la nivel interministerial, alcătuit ca urmare a unui ordin emis de

MENCS sau de către un alt for ministerial (m = 1)

1xm Comisie

I34 Furnizarea de servicii pentru beneficiarii externi ai instituției (cursuri sau programe de

formare / perfecționare profesională în domeniu) 0.5 Pe curs

avizat

(23)

Pagina 23 din 36 I35

35.1. Antrenor emerit / profesor emerit / maestru emerit al sportului / arbitru internațional / comisar / observator (se iau în calcul doar calitățile existente la data înscrierii în concurs)

35.2. Premii pentru activitatea sportivă acordate de către instituții naționale (MTS, MENCS, COSR) sau internaționale

35.3. Performanțe ale sportivilor antrenați (JO, CM, JMU – locurile 15; CE, CN – locurile 1), creații pe linia sportului de performanță, recuperării motrice și funcționale, kinetoterapiei și kinetoprofilaxie (linii metodice / metodologii / strategii de pregătire pe ramuri de sport / probă sportivă recunoscute în comunitatea de specialiști / federații pe ramuri de sport); programe de profilaxie si recuperare prin mijloace kinetice pentru diferite categorii de populație / grupe de vârstă / grupe profesionale / patologii) recunoscute de organisme profesionale și / sau științifice naționale și internaționale.

3/2/2

Pe titlu/

premiu/

activitate

A3. Alte realizari (valabil doar pentru posturile de asistent universitar și șef de lucrări).

Ind. Denumire indicator Punctaj Unitate de

masura

I36. Participarea la conferințe: (m=3 conferințe internaționale; m=1 conferințe naționale); Sa

se ataseze diploma de participare la conferinta 1xm pentru fiecare

participare

I37.

Articole publicate în volumele unor conferințe naționale/ internaționale sau în reviste recunoscute de comunitatea academică (altele decât cele cuprinse la indicatorii de la A1 și A2)

0,5

Articol (indiferent de nr. de autori) I38 Participarea la cursuri/seminarii/workshop-uri de perfecționare în domeniu. Sa se ataseze

diploma de participare la conferinta. 1 Pe

activitate

I39

39.1. Antrenor / arbitru / observator (se iau în calcul doar calitățile existente la data înscrierii în concurs)

39.2. Premii pentru activitatea sportivă acordate de către instituții naționale (MTS, MENCS, COSR) sau internaționale. 39.3. Performanțe ale sportivilor antrenați, creații pe linia sportului de performanță, recuperării motrice și funcționale, kinetoterapiei și kinetoprofilaxie (linii metodice / metodologii

/ strategii de pregătire pe ramuri de sport / probă sportivă recunoscute în comunitatea de specialiști / federații pe ramuri de sport); programe de profilaxie si recuperare prin mijloace kinetice pentru diferite categorii de populație / grupe de vârstă / grupe profesionale / patologii) recunoscute de organisme profesionale și / sau științifice naționale și internaționale.

2/1/1 Pe

activitate

I40 Director/ membru in echipa unui grant/ proiect finantat de o institutie publica. 2/1 Pe activitate

Condiții minime legale

a) deținerea diplomei de licență conformă cu specialitatea postului scos la concurs;

b) deținerea diplomei de doctor în științe;

c) deținerea calității de conducător de doctorat/atestatului de abilitare;

d) deținerea diplomei de absolvire a modulului de pregătire psiho-pedagogică nivelul II

Standarde minime specifice

(24)

Aria A 1 Criteriu Indicatori esențiali /

suma indicatorilor Standard minimal pentru menținerea calității de titular

Realizări științifice (A 1)

C1 I1 6

C2 I3+I4 24

C3 Total A1

(I1+…+I15) 65

Vizibilitate și impact (A 2)

C4 I16 4

C5 I27 4

C6 Total A2

(I16+…+I37) 55

TOTAL Total A1+A2 120

Alte realizări (A3) I36, I38 Nu se aplica

TOTAL C7 Total general 120

Se iau în considerare numai realizările științifice, respectiv elementele de vizibilitate și impact relevante pentru domeniul științei sportului și al educației fizice sau în domenii de graniță cu acestea.

O publicație se încadrează la un singur indicator, luând în considerare încadrarea cea mai favorabilă candidatului

În domeniul Științei Sportului și al Educației Fizice sunt eligibili pentru a fi abilitați candidații care au obținut titlul de doctor în domeniu. Candidații care provin din specializarea kinetoterapie, absolvenți ai unei facultăți de medicină generală și deținând titlu de doctor în domeniul medicină generală, pot fi abilitați cu condiția ca tema de doctorat să se încadreze in curricula domeniului Educație Fizică și Sport.

Partea a II-a

CERTIFICAREA CONDIȚIILOR MINIME LEGALE ȘI STANDARDELOR SPECIFICE MINIMALE NECESARE ȘI OBLIGATORII PENTRU MENȚINEREA CALITĂȚII DE TITULAR

I. Condiții minime legale

Nr. Documentul Deținere

DA NU

1. deținerea diplomei de licență conformă cu specialitatea postului scos la concurs 2. deținerea diplomei de doctor în științe

3. deținerea calității de conducător de doctorat/atestatului de abilitare

4. deținerea diplomei de absolvire a modulului de pregătire psiho-pedagogică nivelul II

II. Standarde minime specifice

A. Realizari stiintifice

Ind. Denumirea indicatorului Punctaj deținut

Realizari stiintifice semnificative in calitate de autor principal

I1 Contribuții in extenso de tip article sau review, publicate în reviste indexate în Web of Science (ISI), al căror IF este mai mare sau egal cu p, realizate în calitate de autor principal.

Referințe

DOCUMENTE SIMILARE

Diverse aspecte avute în vedere de Web-ul semantic pot fi aplicații pe scară largă. (e.g., în cadrul cloud computing, în contextul big data) căutare, regăsire, reutilizare

.then (response => { // verificăm dacă am primit date JSON de la server let contentType = response.headers.get ('Content-Type');. if (contentType &&

În procesul de elaborare a lucrării metodico-științifice, candidatul trebuie să aibă un comportament etic și să nu întreprindă acțiuni care ar putea prejudicia

specificație vizând realizarea de animații prin program la nivel de document sau element HTML. în stadiu de ciornă la Consorțiul Web (28 octombrie

Factorul cumulat de impact pentru articolele publicate ca autor principal în reviste cotate ISI (FCIAP)2. Criteriul Standard

*) bazele de date internaŃionale (BDI) luate în considerare pentru articolele publicate în reviste şi publicate în volumele unor manifestări ştiinŃifice, cu excepŃia

Agop, Maricel; Gavrilut, Alina; Rezu, Elena, Implications of Onicescu's informational energy in some fundamental physical models, International Journal of Modern Physics B,

În situaţia în care un drept civil subiectiv este încălcat sau nerecunoscut, titularul său poate chema în judecată persoana vinovată de lezarea dreptului, care